Av. Mahmut ALTINEL, ATV haber programında trafik kazası sigorta tazminatlarında dolandırıcılığa dikkat çekmiştir.

Ülkemizde her yıl yüzbinlerce trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalarda yüzbinlerce kişi sakat kalmakta ve yahut daha binlercesi vefat etmektedir.

Ülkemizde dikkatsizlik, tedbirsizlik, alkol, uyuşturucu gibi bir etken neden kazalara neden olmaktadır.

Trafik kazası sonucu yaşanan mağduriyetlere ek olarak muğdur vatandaşlarımızın tazminatları konusunda bir çok proplemler ile karşı karşı kalınmaktadır.

Hasar şirketi, sigorta tazminat aracılığı, tazminat için dernekler, sigorta hasar şirketi ve başkaca adlarda bu konuyu yapmaya hukuki yeterliliği olmayan kişiler vekil tayin edilmektedir.

Hukuku danışmanlık yapma, dava ya da icra takibi başlatma gibi konularda munhasıran yetki Avukatlara aittir. Avukatlar bu konuda yeterli hukuki eğitimi almış olup müvekkilerin zararlarını sorumlulardan tazmin edecek yeterliliğe sahiptir.

Son günlerde karşılaştığımız en büyük sorunların başında, aracıların yüksek komisyon oranlarıyla vatandaşlarımızı adeta dolandırmasıdır. % 40, 50, 60,90 hatta tazminatların hiç mağdurlara vermeyen bu konuda şikayetlerin yaşandığı görülmektedir.

Vatandaşlarımız bu konuda vekalet verdikleri şahısların, hukuk konusunda yeterli olup olmadıklarını, vekaletlerin ve sözleşmelerin içeriğine çok dikkat etmeliller.

Tazminatları el konulabileceği gibi borçla karşı karşıyada kalabilirler.